Tidningar och prenumerationer

Tidningen Tidskrift för genusvetenskap 4 nummer

Tidskrift för genusvetenskap är Nordens största tidskrift för aktuell forskning som använder kön som analyskategori utifrån ett maktperspektiv. Tidskriften startades år 1980 i Lund och redaktionen alternerar mellan olika universitetsstäder. Den presenterar ny tvärvetenskaplig genusforskning och introducerar teorier, begrepp och feministisk debatt. Tidskrift för genusvetenskap har ofta temanummer som belyses genom nyskrivna artiklar av forskare från olika ämnen. Bland senare nummer kan nämnas Genus & Gud, Män & manligheter, Heder & rätt.

500 kr
 

Relaterade produkter

Tidningen bis 4 nummer

Tidningen bis 4 nummer
160 kr

Tidningen bis diskuterar biblioteks- och kulturpolitik från ett vänsterperspektiv. Tidningen skriver om aktuella frågor som rör bibliotek, kultur och samhälle ur ett nationellt men också globalt perspektiv. Prenumerera på bis och få hem spännande och uppdaterad information om vad som händer inom kulturpolitiken. Aktuellt nummer: 1/2019. Ur innehållet: ? ?Det hela kan sammanfattas med två ord: nödvändigt ont? Bemanningsföretagens intåg i biblioteksvärlden kan beskrivas som allt från ökad flexibilitet till ökad otrygghet, beroende på vem man frågar. ? ?Inga inspirationsföreläsningar eller karriärcoacher i världen kan förändra maktförhållandena på våra arbetsplatser?: Vad som händer när fackens möjligheter att ta till konfliktåtgärder begränsas. ?Varför vill Axiell driva folkbibliotek? Reflektion över Axiells position på biblioteksmarknaden och vad deras etablering i Nacka kan innebära. ? Vi betraktar bibliotekarien som en samhällsbärande profession?: Intervju med Pamela Schultz Nybacka om Södertörns nya satsning på utbildning för bibliotekarier. ? Nya hinder för de som behöver läsa text i ett tillgängligt format: Hur klassklyftor och ojämlik tillgång till ny teknik skapar ett exkluderande medieklimat. ? Recensioner av ?Organization after Social Media? och ?Reference Librarianship & Justice? ? Fler texter, krönikor och nyheter!

Tidningen Metalsmith 4 nummer

Tidningen Metalsmith 4 nummer
884 kr

Tidning som ägnas enbart åt metallkonst. Ta del av fantastiska bilder och artiklar om konsten inom metall så som smycken och mycket mer.

Tidningen Dancing Times 12 nummer

Tidningen Dancing Times 12 nummer
1 361 kr

Dancing Times Ger internationell täckning av Teater och Dans med särskild inriktning på dans och undervisning.

Tidningen Hjärnstorm 4 nummer

Tidningen Hjärnstorm 4 nummer
239 kr

Tidskriften Hjärnstorm har varit en egen kraft i svenskt kulturliv sedan 1977. Vi gör balanserade nummer med teman som; Ensam, Självmord, Psychedelia, Djuret och Konsten och Alternativa strategier. Vi publicerar prosa och poesi av landets idag mest uppburna författare och poeter. Vi översätter utländsk litteratur - nyskriven och äldre. Vi presenterar internationellt uppmärksammade konstnärer och kommande och väletablerade svenska konstnärer. I Hjärnstormskonceptet ingår att konstinslagen i numren måste innehålla något mer än bara den traditionella artikeln med tillhörande bilder. Förutom artiklar försöker vi också göra konstinlagor ? det vill säga ?en konstutställning? i tidskriften ? något som inte minst våra läsare i landsorten uppskattar. Vi har kommit till slutsatsen att det är den speciella tonen, tillsammans med den unika blandningen av artiklar som ger Hjärnstorm sin särprägel. Det finns inte någon tidskrift i Sverige som har samma blandning av artiklar om konst, litteratur, filosofi, film, idéhistoria och religionsfilosofi. I Hjärnstorm finns en öppenhet för det absurdistiska, provokativa, vulgära och låga. Uppenbarligen är det balansen mellan det vederhäftiga och det oväntade som gör att läsarna och publiken hittar oss.

Tidningen Kung Fu Ti Chi Magazine 6 nummer

Tidningen Kung Fu Ti Chi Magazine 6 nummer
1 250 kr

Kung Fu Ti Chi magazine är den första tidningen att harmonisera alla kampsporter, magi och mysterier som precis börjar komma in i västvärlden. Här får ni ta del av kinesisk kultur, healing, filosofi, meditation, historia och mycket mer. Den största engelskspråkiga tidning som ger exklusiv bevakning av kinesiska kampsporter och tillhörande discipliner.

Tidningen C'est Bon Anthology 4 nummer

Tidningen C'est Bon Anthology 4 nummer
250 kr

Serietidskriften C'est Bon Anthology publicerar serier på engelska med höga konstnärliga ambitioner. Tidskriften ges ut av kulturföreningen C'est Bon Kultur, som verkar för ett mer varierat och spännande serieklimat i Sverige. Vi vill flytta fram gränserna för vad man kan göra med mediet. Serierna i C'est Bon Anthology går ut på experimentlusta och avancerad seriekonst framför konventionella historier och dramaturgisk slätstrukenhet. Föreningen har funnits sedan 2001 och verkar för ett mer varierat och spännande serieklimat i Sverige.

Tidningen Artnews 4 nummer

Tidningen Artnews 4 nummer
750 kr

Artnews innehåller artiklar om konstnärer, recensioner av gallerier och utställningar samt internationell nyheter.

Tidningen Skriva 12 nummer

Tidningen Skriva 12 nummer
799 kr

Drömmer du om att skriva en bok eller är du kanske rentav redan utgiven? I tidningen Skriva delar Sveriges främsta författare och skrivlärare med sig av sina råd och erfarenheter. Du får handfasta guider om allt från hur man skapar trovärdiga karaktärer till hur man fångar läsarna på första sidan, intervjuer med hyllade författare, insidertips från förlagen, inspirerande krönikor, utmanande tävlingar och mycket mer. Upptäck varför så många såväl etablerade som aspirerande författare läser Skriva du också!

Tidningen Vogue (UK Edition) 12 nummer

Tidningen Vogue (UK Edition) 12 nummer
1 764 kr

Engelska Vogue är en av modevärldens grundpelare. För dig som verkligen är intresserad av ?fashion?. Vogue står ensam som THE fashion Bible. Ingen annan tidning kombinerar skönhet, style, glamour, design, fashion och contemporary kultur i en sådan inspirerande mix. Eller som de själva säger: ?If you want to know what?s in fashion, you want to know what?s in Vogue.?