Meny Stäng

Bamsetidningar

Bamsetidningar prenumeration:

Bamse tidning

Bamse

Prenumera på tidningen Bamse. Bamse är en klassiker och alltid en uppskattad present till de yngre! Bamse är världens starkaste Björn och tillsammans med sina vänner som Skalman, Lille skutt och farmor som gör den magiska dunderhonungen så händer det alltid massor av spännande saker.

Tidningen Bamse utkommer med 20 nummer per år och är på Svenska.

Bamse tidning för de minsta

Bamse för de yngsta

Prenumera på tidningen Bamse för de yngsta. Bamse för de yngsta är en helt ny “pektidning” med serier specialskrivna för små barn. Bilderna är färgstarka, stora och lätta att förstå. Tidningen passar Bamse-älskare i åldern 1 till 4 år!

Tidningen trycks på tjockt och tåligt papper. Utkommer med totalt 10 nummer per år.

Bamse kul att lära

Bamse Kul att Lära

Prenumera på tidningen Bamse Kul att Lära. Bamse Kul att Lära är en ny tidning med ett lärande koncept. Tidningen är framtagen i nära samarbete med pedagoger och tar upp ämnen som alfabetet, siffror, klockan, djur i skogen etc.

Bamse Kul att Lära kommer ut 6 gånger per år och vänder sig till barn i åldern 4-7 år

Lär känna Bamse och hans vänner

Det var Rune Andréasson som skapade Bamse, och den började som en tecknad serie. År 1973 blev Bamse en egen tidning och det blev succé från början. Alla barn älskar Bamse och hans vänner, även Vargen som kan kännas lite läskig. Numera finns det tecknade filmer, och flera bilderböcker som handlar om Bamse och hans vänner på äventyr. År 2014 blev Bamse till och med en långfilm på bio. De flesta känner nog igen alla Bamses vänner, men det finns några som inte förekommer lika ofta i berättelserna. Här nedan får du läsa om Bamses bästa vänner och lite om dem.

Huvudpersonerna i Bamse

Givetvis är Bamse den största av alla karaktärer, den söte, lille nallen som när han äter Farmors dunderhonung blir starkast i världen. Bamse är också världens snällaste björn, han slåss aldrig utan pratar med de elaka, och berättar att de ska vara snälla. Brummelisa är Bamses fru, henne träffade han 1975, i dag är de gifta och tillsammans har de fyra barn: Teddy, Brum och Nalle-Lisa som är trillingar och sedan har de minstingen lilla Brumma. Familjen bor på Kullarna i ett stenhus. Bamses föräldrar åkte i väg för att söka skatter, och när de inte kom tillbaka tog Farmor hand om Bamse.

Lille Skutt

När Farmor flyttat upp på Höga Berget tillsammans med Bamse, lärde han känna både Lille Skutt och Skalman, som snart blev hans bästa vänner i vått och torrt. Lille Skutt är en vit liten, söt kanin, han arbetar både som brevbärare och odlar morötter. Han är oerhört snabb i sina fötter, men även något ängslig. Han är inte särskilt förtjust i äventyr, men följer ändå med Bamse och Skalman. År 1985 gifte sig Lille Skutt med Nina Kanin, de har sonen Mini-Hopp tillsammans, och de tre bor i en mossig, gammal stubbe. Lille Skutt har många syskon, exempelvis, Hoppla, Gnager, Jumpa med flera.

Skalman

Skalman är en förståndig och uppfinningsrik sköldpadda. I sitt skal har han många olika saker som kan vara bra att använda. Till exempel en mat- och sovklocka, som ringer när det är dags att äta eller sova. När han väl sover, kan ingen väcka honom, det är bara att invänta tills kockan ringer igen som då talar om att han ska vakna. När Skalman var ung flyttade han till Kullarna och där bor han i sitt besynnerliga hus, och funderar ut nya uppfinningar. Att han är betydligt äldre än Bamse och Lille Skutt framgår, men ingen vet hur gammal Skalman är.

Katten Jansson

Farmors katt heter Katten Jansson, han bor på Höga Berget tillsammans med Farmor och Husmusen. Den lille Husmusen räddade en dag Katten Jansson från att drunkna, och efter den händelsen fick även han bo hos Farmor.

Vargen

Från första början var Vargen någon som de andra undvek, men på 1970-talet blev han och Bamse goda vänner. Att Vargen betedde sig elakt berodde på att han haft det svårt. Redan som liten blev han föräldralös när det började brinna i skogen. Vargen togs då om hand av tre vargar som var kriminella, och de behandlade honom illa. De lärde honom olika kriminella saker, och han fick inte ens ett riktigt namn. Han blev bara kallad för Vargen. När Vargens kriminella fosterföräldrar slutligen hamnade i fängelset, blev Vargen hederlig, och vän med Bamse.