Meny Stäng

Korsordstidningar

Korsordstidningar & krysstidningar:

Tidningen Korsord

Tidningen Korsord

Prenumera på tidningen Korsord. Att lösa korsord är en älskad sysselsättning som både aktiverar hjärnan och hjälper dig att varva ner efter en utmanande dag. I tidningen Korsord så hittar du kryss på alla nivåer vilket gör att tidningen både passar dig som är van vid att lösa korsord och även dig som vill lära dig att lösa korsord. Börja på de lättare kryssen och arbeta dig sedan vidare till mästarproven för att se hur du utvecklas.

Förutom korsord så bjuder tidningen Korsord även på sudoku och de olika typerna av korsord som du hittar i tidningen är Kändiskrysset, Lätta Krysset, Kluriga Krysset och ett härligt Uppslagskryss som tar upp två hela sidor.

Bra korsord

Bra korsord

Unna dig en korsordstidning fylld av de bästa korsorden från Keesings förlag. Kryssa och klura, lös rebusar och ordflätor, musikkryss och mycket mer. Bra korsord ger dig kryss på alla nivåer, från det enkla till riktiga mästarprov för de små grå. Dessutom kan du vinna på ditt kryssande. Det gör utmaningen ännu roligare.

Nybörjarkryss

Nybörjarkryss

Tidningen Nybörjarkryss ger dig rolig hjärngympa på lätt nivå och du lär dig snart det rätta sättet att tänka när du löser kryss. Upplev den underbara känslan av att ha löst ett helt korsord på egen hand. Det gör att du genast vill kasta dig över nästa. Tycker du att kryss ofta är för svåra – lös Nybörjarkryss!

Korsord har en positiv effekt på stressnivån som minnet

Korsord är något som vi alla har löst som barn men även i vuxen ålder, och i viss mån kan det vara rofyllt men ack så långtråkigt när man är i en ung ålder. Korsord är något som vi snabbt kopplar samman med äldre, och alla de komplicerade gåtorna som ska skapa ett ord gör att vi snabbt tappar tålamodet. Men detta tycks ha nått en vändning. Aldrig förr har intresset för korsord varit så högt som det idag är, och detta i alla åldrar. Hur kommer sig detta, att vi gillar att lösa korsord så mycket som vi gör? Och finns det några fördelar med att göra detta som kan uppmuntra oss till att fortsätta med detta?

Korsord har ett par positiva effekter på oss

Korsord är något som varit tätt knutet till äldre personer i vår omgivning. Vi alla minns nog korsorden som fanns i helgtidningen som ens förälder eller mor-eller farförälder satt och klurade på med en kopp kaffe nära till hands. Men inte längre. Korsord har blivit otroligt populärt att lösa, av såväl äldre, ungdomar och barn, och det har visat sig ha fantastiska positiva effekter på oss. Detta är otroligt effektivt sätt för oss att koppla ner och sänka stressnivån i vår kropp. Vi blir avkopplade och lugna med ett korsord framför oss, och i det stressfulla samhälle vi lever idag uppmuntras allt fler att lösa korsord. Bortom detta är det också ett fantastisk sätt att träna minne samt att vi får en möjlighet att aktivera hjärnan och träna hjärnan en stund.

En korsordstidning för alla

Det finns idag ett otroligt brett utbud av korsordstidningar, och detta för alla åldrar. Det finns korsord för de allra minsta, till ungdomar och sedan till de lite äldre, och de kommer alla i olika svårighetsgrader. Du kan välja ett med en längre svårighetsgrad om du bara vill ha ett korsord för avkoppling, och det lite svårare om du vill ta dig an en utmaning. Korsordstidningar kommer också med olika teman där vi kan hitta allt från djur, till natur, hemmet, kändisar och mycket mer. Vi alla kan hitta en korsordstidning som passar oss, och detta gör det till ett fantastiskt sätt att bedriva tiden samtidigt som vi får en möjlighet att träna hjärnan, vi får klura och knåpa och allt detta medan vi kan stressa ner och koppla av.